Kao i svi ostali ljudi, Vi ste rođeni sa intuitivnim ili psihičkim sposobnostima. Međutim, kako starimo ove sposobnosti se polako smanjuju. One se mogu pojavljivati ređe  ili čak potpuno nestati!

To je zato što mi sami dozvoljavamo određenim faktorima da utiču na nas i ograničavaju naše psihičke potencijale.

Ovih 5 stvari može biti ono što pomaže ili blokira psihičke (intuitivne) poruke i uvide da pronađete put do vašeg svesnog uma i učine vaš život lepšim i kvalitetnijim.

Ovih 5 stvari blokira vaše psihičke moći:

1. Negativni ljudi ili negativno energetsko okruženje

Kada ste okruženi ljudima ili situacijama koje ne bude ono najbolje u Vama, vi imate tendenciju da koriste štit kako biste se zaštitili od „odlivanja“ svoje energije i da bi se osećali dobro.

A ta zaštita ne služi samo da bi vas zaštitila, već ona deluje i kao barijera za vaše sposobnosti! Kada je nikada ne bismo spuštali već je stalno držali podignutom, to bi trajno blokiralo i naše unutrašnje sposobnosti.

2. Ne provodite dovoljno vremena sa prirodom

Boravak u prirodi je lek.  Studije pokazuju da čak i samo šetnja u prirodi menja dotok krvi u mozak. Kao rezultat toga vi ste mirniji, pažljiviji, fokusiraniji i vaš kortizol ili hormon stresa će se spustiti na normalan nivo.

Stalni hod gradskim ulicama može rezultirati povećanom nivou anksioznosti i depresije. To stvara blokadu za prijem intuitivnih informacija.

3. U haosu ste zbog stresa

Visok nivo stresa uzrokuje hormonalni disbalans. To će uticati na epifizu koja je deo endokrinog sistema. Ova neravnoteža ima direktan uticaj na vaše treće oko, koje je veza između vašeg tela i vašeg duha!

Kada ste pod izuzetnim pritiskom, morate izdvojiti vreme za odmor. Tada je čak i bolje da provedete vreme sa prirodom nego sa nekim čovekom.

4. Vi zanemarujete opšte zdravlje

Osnovni način da se ostane zdrav je da se bolje jede uz lagane fizičke vežbe, ograničeno konzumira alkohol i cigareta, i obezbedi bolji san. Kada ne praktikujemo te osnovne načine zaštite svog zdravlja prirodno postajemo nezdravi. To je logično. Kada se to desi, malo je verovatno da ćete imati dovoljno energije za otvaranje ili proširenje svojih psihičkih sposobnosti. Jedina stvar za koju ćete imati energije i volje je da mislite da kako da vam fizičko telo opet bude zdravo!

Nisu vam potrebne stroge dijete. Potrebno je samo da osvestite da konzumiranje mnogo brze i loše hrane, stimulativnih sredstava… definitivno može blokirati vaše urođene sposobnosti koje su tako dragocene!

5. Niste pravilno uzemljeni

Duhovni svet ume neverovatno da nas privuče! Da li vam se to često dogadja? 🙂 Međutim,  nedostatak uzemljenja, u našoj materijalnoj stvarnosti polako uzima svoj danak ako ne posedujemo određeni balans.  Jedan od načina da ostanete povezani sa Zemljom je više fizičkog rada u polju ili u kući. Ovo obnavlja energiju, tako da možete biti otvoreni za svoje sposobnosti.

Drugi način je putem meditacije bar nekoliko minuta. (O ovome ćemo više govoriti na našem seminaru „Volim sebe“ )  Ova praksa će učiniti bukvalno čudo u vašem životu, osetićete se više „živim“, utemeljenijim, radosnijim.

Osvrnite se sada na vlastite navike i pronađite koja situacija je ona u kojoj ste se pronašli. Zatim postavite sebi mali cilj da u roku od jedne nedelje pokušate da se ponašate suprotno od onog kako to sada činite i onda nam pišite na: pitanja@wellbeingacademy.net!

Ako vam se dopao naš tekst, podelite ga sa svojim prijateljima i već ste napravili korak ka otvaranju dobroj energiji koja će Vas svakako višestruko nagraditi i otvoriti ka neverovatnom polju informacija! 🙂

Vaša Akademija <3