man do not showing his emotions

Promenite sve što želite

Šta je COACHING?

Koliko ste puta u zadnje vreme čuli rečenicu: „Jao, nemam vremena!“, „Osećam se potpuno zaglavljeno u svojim obavezama i nemam energije!“, „Potpuno sam neorganizovan(a) i samim tim ne stižem sve da odradim!“, „ Hoću da promenim način ishrane i počnem konačno da vežbam u teretani, ali nemam vremena!“, „Osećam da život prolazi pored mene…“, „Puno radim,a rezutata nigde!“, „Želeo/la bih da promenim posao, ali znam šta je to što bih voleo/la da radim!“.

Naizgled, sa nama je sve u redu i čini nam se da su neke više sile umešale prste ili mislimo da vodimo takve neispunjene živote, jer nismo ni zaslužili drugačije… Skloni smo i tome da se samosažaljevamo i sakrijemo u svoju „mišiju rupu“ misleći da će se problemi rešiti sami od sebe… jer zaboga, nismo mi najgori, pa daće nama Bog sve što želimo, jednog dana… Međutim, ne pada nam na pamet da nam je Bog već dao to sve što nam treba, ali mi to ne koristimo, bilo da je razlog tome lenjost, strah, nesigurnost, apatija, ravnodušnost ili manjak energije…Dao nam je „plodnu njivu“ koju ne obrađujemo, koja je zarasla u korov i polako nestaje i nikada nam neće dati plodove… to smo mi-beskrajni potencijal koji sam sebe uništava….
Buđenjem i osvešćivanjem svojih beskrajnih potencijala učinićete nešto najbolje za sebe. Ljudima je nekada potrebno veoma malo podstreka, podrške i motivacije da žive svoj život potpuno i ispunjeno, da se dogodi „klik“ buđenja iz sna, dubokog potonuća u učmalu i ustajalu energiju koja nas koči da živimo svoje prave, poletne snove kakve zaslužujemo… Često smo sami nemoćni da se pomerimo s mesta. Ali najbolje od svega je to što nikada niste sami, jer će se, ukoliko to želite, uvek pojaviti rešenje, osoba koja je tu da vam pomogne, dovoljno je da samo to iskreno i poželite… Kada je učenik spreman, učitelj dolazi!

Ko je kouč?

Kouč je osoba koja će vam na jedan potpuno profesionalan način različitim, prilagođenim tehnikama pomoći da vratite svoj život na pravi put i osmeh na lice. Pomoći će vam da ponovo vratitie svoju energiju koju ste vremenom rasplinuli na ljude, stvari i situacije koje to ne zaslužuju ili vam, pak, nikako ne koriste. Budite ponovo svoji i posebni ne dozvoljavajući da niti minut potrošite na loše emocije i pogrešne stvari. To ćete postati samo ako to i iskreno i poželite…
Pod terminom coaching se generalno podrazumeva proces u kome se radi na razvoju resursa i sposobnosti klijenata, pri čemu coach vodi i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namera. Coaching klijentu omogućava prevazilaženje ličnih barijera i granica, dovodi ih u stanje da ciljano upotrebe svoje najbolje sposobnosti i podržava ih da svoje zadatke u okviru nekog tima (porodica, kompanija…) ispune na najbolji mogući način.
Uvođenje coaching tehnika nudi dragocenu podršku i stručnu pratnju pojedincima ili timu pri ostvarivanju poslovnih ciljeva, savladavanju teških situacija ili promena.
Prema međunarodnom udruženju koučeva, coaching je partnerstvo sa klijentom u misaono-provocirajućem i kreativnom procesu koji ga inspiriše da maksimalno razvije svoje lične i profesionalne potencijale.
Coaching je razgovor, usmeren na pronalaženje rešenja za situacije koje klijent želi da prevaziđe. Sa stanovišta coaching metodologije je irelevantno da li zadatak leži u prevazilaženju lošeg scenarija (rešavanje problema), u unapređenju ili postizanju nekog cilja.
Coaching nam pomaže da odgovorimo na pitanje: „Ako ovo što radim ne funkcioniše, šta će dovesti do željenog rezultata?“… i uvek je usmeren ka budućnosti. Drugim rečima, coaching je usmeren ka rešenjima, a ne ka analizi problema (i traženju krivca).
Efikasno vođen coaching proces je takav da je proces promena podeljen na male, moguće i ostvarljive korake, te da se suština rešenja veoma često nalazi u pronalaženju okvira ponašanja i razmišljanja koji omogućava da se klijent oslobodi tereta problema i pokrene proces generisanja funkcionalnih rešenja.
Svaki coaching razgovor je, stoga, učenje koje nam omogućava prevazilaženje sopstvenih ograničenja, oličenih u izjavama poput „Ja sam takav i ne mogu da se menjam“.

Jedina konstanta u životu je promena! Coach vas vodi kroz te promene!

Postavite nam pitanje ili se prijavite na sesiju!

Pošaljite poruku