Kako je lako je voleti delove sebe na koje ste ponosni, a koliko treba hrabrosti da volite sve delove kojih se stidite ili delove koje ne volite …

Sledeći put kad se uhvatite kako prosuđujute sebe i govorite sebi stvari poput: „suviše sam poslovan/na“, „jednostavno sam tako lenje/a “, „previše sam osetljiv/a“ ili „previše mi je potreban kofein“, zaustavite se na trenutak i počnite da iskazujete zahvalnost za blagoslove koje svaki deo vas donosi u vaš život.

Postoji magija koja se dešava kada počnete da prihvatate, volite sebe bezuslovno i BUDETE autentični VI , umesto da uvek pokušavate da menjate delove sebe samo da biste se mogli uklopiti i biti “društveno prihvatljivi”.

Ako ipak postoje delovi vas koje cenite i volite onda recite: „hvala što si uporan/na i znaš šta želiš. Uvek si me podržao da krenem napred, i na tome sam ti zahvalan/na “.

Ako mislite da ste možda opsesivno kompulzivni tada recite: “hvala na pažnji prema detaljima, ne bih otišao/la toliko daleko u životu bez tvoje pomoći, i na tome sam vam ti zahvalan/na”.

Ako imate svoj osetljivi deo, recite: “hvala za tvoju sposobnost da zaista osetiš šta se događa … pomogao si mi da duboko i bogato proživim najbolje stvari u životu i na tome sam ti zahvalan/na”.

Svi delovi vas su tu da vam služe. A delovi vas koje smatrate “mračnim” ili ih se odričete ili ih se stidite, oni su tu sa razlogom.

Uveravam vas vašoj duši je potrebno da osobinu koju ne volite iskoristite na najbolji mogući način, da je pretvorite u pozitivnu. Samo tada ćete napredovatii osećati se ispunjeno i srećno.

Ako ne nađete pozitivnu svrhu te svoje osobine koju ne volite i odričete se tog dela sebe, počećete da se ponašate “nefunkcionalno” ili ekstremno, samo da biste realizovali tu osobinu.

Postoji ekstremni osećaj slobode i izlečenja koji se dešava kada počnete da prihvatate i posedujete sa ljubavlju sve svoje delove, umesto samo neke od njih.

Vreme je da SE ZAVOLITE I KONAČNO SE OPUSTITE U SVOM ŽIVOTU.

Vaša WBA ❤