𝗦𝘂𝗸𝗼𝗯𝗶 𝗸𝗮𝗸𝗼 𝗶𝗵 𝗽𝗿𝗲𝗸𝗶𝗻𝘂𝘁𝗶?

Danas je dan ljubavi ,sloge i mirenja (Božić) sa onima sa kojima smo imali sukobe – teške reči i zameranja…
Medjutim, oprostiti i prevazići loše odnose je nekada jako teško, zavisno od toga koliko su nam negativna uverenja ukorenjena u podsvesti…

Ako mislimo da ce svadja rešiti problem, znajte da nije dovoljno da se posvađate sa osobom koja vam zagorčava život i da sa njom više nikad ne progovorite.

Time nećete sprečiti da vam se ponovo ne dogodi ista situacija.

Kad se posvađamo sa nekom osobom do te mere da više nikad ne progovorimo ni reč, to ne znači da smo se tog dela sebe rešili za sva vremena.

U život će nam doći ponovo ista situacija, slična osoba koja u nama izaziva iste emocije. Na nama je da prepoznamo da je moguće da će se sličan konflikt ponovo dogoditi, te da naučimo kako to da prevladamo.

Konflikt ne možemo izbeći time što ćemo izbegavati tu osobu, ne možemo to postići ni zanemarivanjem onoga što nas muči, jer će to u nama opstajati i izaći će na površinu kad-tad.

Jedini način da se ovo prekine je da postanete svesni tih delova u sebi, da ih razumete, da shvatite šta je uzrok vaše reakcije i da transformirate vašu percepciju toga što vas muči tako da vas više nikko i ništa ne može isprovocirati. To je u principu prava sustina prevazilaženja ega.

Prihvatite te vaše aspekte, oprostite im, tražite oproštaj za vaš odbojan stav prema njima, pružite im ljubav. Otpustite ih u smislu tereta, a prihvatite ih kao deo sebe. Tada konflikt zauvek nestaje i više nećete imati slične situacije u životu.

Deo teksta preuzet iz Atma.hr

Atma