drvo

Karmička dijagnostika je metod samorazvoja i isceljivanja, koja se zasniva na učenjima ruskog iscelitelja i psihoterapeuta Sergeja Nikolajeviča Lazareva, a koju je razvio slovenački bioterapeut, iscelitelj, atletski trener – Marjan Ogorevc. Uspešnost karmičke dijagnostike zasniva se na pronalaženju uzroka energetskih blokada na svim nivoima svesti. Karmička dijagnostika je i je zakon uzroka i posledica.

U našoj karmi zapisani su pravci našeg života. Kako bismo znali kakva nas budućnost čeka, treba da pogledamo situaciju u kojoj sada živimo. Ako nam se takva budućnost ne sviđa, menjamo našu sadašnjost na način da menjamo sebe.

Karmička dijagnostika nije samo utvrđivanje energetskih blokada, već još važnije traženje uzroka za njihov nastanak. Deo dijagnostike je i da osobi pokušamo objasniti da je bolest na specifičan način ustvari „prijatelj“ čoveka i da je bolest ustvari “crveno svetlo”, tj. upozorenje da se zaustavimo i razmislimo kako nastaviti dalje.

Dijagnozu bioterapeuta ne možemo izjednačavati sa medicinskom dijagnozom. U isceliteljstvu, dijagnostika ima drugačije značenje. Na osnovu uvodnog razgovora, i uz možda već utvrđenu medicinsku dijagnozu, terapeut stvara vlastitu sliku stanja klijenta.

Bolest se najpre pojavljuje na suptilnom, energetskom nivou, a zatim i na fizičkom. Za vreme terapije, terapeut i klijent su u vrlo bliskom odnosu, povezani su na svim nivoima. Za dobar terapeutski rad je posebno važno da se i klijent i terapeut potpuno posvete procesu. Od njihovog uzajamnog poverenja zavisi da li će terapeutu biti dozvoljen ulazak u biopolje, kako bi dobio uvid u uzrok stanja klijenta.

Informaciju ne nose samo geni, informaciju nosi i naše biopolje. U čovekovom biopolju su zapisane sve informacije – od njegovog karaktera do zdravstvenog stanja, što je međusobno povezano. Bitno je naglasiti da se karmička dijagnostika, za razliku od svih ostalih energetskih metoda, bavi pronalaženjem i razrešavanjem uzroka bolesti i stanja čoveka. Shodno tome ova metoda zahteva potpunu angažovanost klijenta u samom procesu terapije.

Biopolje je primarno u odnosu na naše telo. Čoveka je potrebno razumeti kao celovito biće. Duša i duh su primarni u odnosu na fizičko telo. Da bi došli do fizičkog nivoa moramo proći kroz duhovnu, informativnu i energetsku strukturu. Jedino tako možemo obuhvatiti sve slojeve, kako bi delovali na trenutno psiho-fizičko stanje čovjeka.

Još je Albert Ajnštajn došao do zaključka da su fizički parametri materijalnog tela opredeljeni strukturom polja, odnosno polje je primarno u odnosu na materijalni objekat. Dakle, sve naše misli, osećaji, naši postupci, su kodirani u našoj strukturi biopolja.

Moglo bi se reći da je pojam „karmička dijagnostika“ sudbina koja nadilazi jedan život. Naš karakter, pogled na svet i postupci ne nestaju. Sve se to „zapisuje“ na suptilnom planu i to za sobom povlači druge događaje. Pojednostavljeno, naše neispravno ponašanje pojačava problem, a ispravno dobija određenu „nagradu“ od Sudbine.

Uzrok problema koji vam smeta, radilo se tu o bolesti, nemogućnosti napretka, lošim međuljudskim odnosima, ili nečem drugom, na terapiji se osvesti, nakon čega se rešava problem kroz meditativni proces transformacije.

Ne treba lečiti samo organ, čak ni celi organizam. Potrebno je lečiti sudbinu čoveka, njegovu psihu, njegov karakter i njegovo telo. U svemu tome, najvažniji je karakter čoveka i njegov pogled na svet. Bez pravilnog pogleda na svet neće biti pravilnog mišljenja. Bez pravilnog mišljenja neće biti ni pravilnih osećanja. Negativna osećanja dovešće do nepravilnog ponašanja i zatim do „loše“ sudbine, psihe i zdravlja.

KAKO PROMENITI SEBE?

Da bi promenili sebe potrebno je imati pozitivne i pravilne misli, pravilno se ponašati, neophodno je shvatiti zakone po kojima živi Svemir, treba preispitati svoja osećanja. Treba širiti ljubav i dobrotu.

Kada kažemo da je čovek tvorac svoje sreće ili nesreće, odnosno stanja – vrlo je bitno shvatiti da čovek nije KRIV, nego odgovoran.

Svako je za sebe odgovoran za stanje u kom se nalazi, ali ne i kriv, jer svi radimo onako kako u datom momentu najbolje znamo.

Da bismo se promenili, potrebna je želja da se promena desi u određenom pravcu, a onda i akcija da se ta promena sprovede.

Kod nas u Well Being Akademiji imamo nekoliko sertifikovanih praktičara Karmičke dijagnostike, koji rade sa klijentimana rešavanju njihovih energetskih blokada.