Čuli ste mnogo puta nekoga kako kaže “On(a) je moja srodna duša”, zar ne? Verovatno vam se desilo da se sa nekim “ukačite” odmah, povežete se sa lakoćom, razgovor ide “sam od sebe”, sve je lako, jednostavno i lepršavo?

A šta su u stvari “srodne duše”? Srodne duše su sve duše, koje nas sa dubokom ljubavlju prate kroz živote. Srodne duše uče nas i uče od nas. Srodna duša je osoba koja često vidi u nama ono što mi sami ne vidimo, osoba koja nas opravdava pred drugima, iako mi to od nje ne tražimo, osoba koja koja nam se uvek „nađe“ onda kada nam to treba, osoba koja zna da nas uteši i „podigne“ nam raspoloženje… Boli vas kad i njih boli, smejete se kad su i oni veseli. Osećate šta oni osećaju, čak iako niste nešto previše empatični. Znate kada nešto nije u redu, fizički ili na neki drugi način. Znate šta misli i šta oseća onaj drugi iz samo jednog pogleda.

Kada kažemo „srodna duša“, obično mislimo na partnera, na osobu koja ispunjava naše srce i dušu i koja nas voli i želi podeliti svoj život sa nama, osobu koja nam daje ljubav i harmoniju, romantiku…

Na našem putu kroz različite inkarnacije uvek srećemo iste duše koje kroz nas uče ili mi učimo od njih. Taj proces je obostran. Te duše imaju uvek određenu karmu s nama i moramo u svakom sledećem životu vratiti jedni drugom “dugove”.

Srodne duše su svi članovi naše šire i uže porodice, svi naši prijatelji i poznanici, komšije, drugari iz osnovnih, srednjih škola i sa fakulteta, učitelji i profesori, naši poslovni saradnici i sve ostale osobe koje nam pomažu u ovom životu za naš dalji razvoj, kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu.

Srodne duše se prepoznaju „odmah“. Imate onaj osećaj kao da se znate ceo život. Prepoznajete se kao da ste se već negde ranije upoznali. Verovatno zato što i jeste. Srodne duše se prepoznaju po mirisu, zvuku, melodiji glasa i međusobno se neodoljivo privlače. Srodne duše su dve polovine istog bića! One imaju iste energije, čak i ako izgledaju potpuno drugačije, ili ako se jedna duša inkarnirala, a druga ne. Tu energiju naše srodne duše osećamo u srcu.

Kada se srodne duše sretnu, mi osetimo tu večnu privlačnost, tu večnu ljubav između nas. Pravi uzrok “ljubavi na prvi pogled” je prepoznavanje te voljene osobe u srcu. Kod prepoznavanja srodne duše osećaj je tako lep, Božanski i mi mislimo da postoji samo jedna srodna duša. Ali ne prepoznamo uvek svoju srodnu dušu odmah. Ponekad se dogodi da sretnemo srodnu dušu i tek kasnije shvatimo da je ta duša bila kod nas, a mi to nismo prepoznali. U svakom slučaju se radi o nekoj vrsti ljubavi. Postoje mnoge duše koje se vole, s kojima smo mi bili povezani u prethodnim životima, u različitim ulogama i sa kojima smo proživeli razne uloge u različitim životima.

Isto tako se može dogoditi da u ovom životu ne sretnete svoju srodnu dušu, ali nemojte zbog toga biti tužni, jer ste povezani sa svojom srodnom dušom na duhovnom nivou i niko vas ne može razdvojiti. Dve srodne duše su povezane večno i sreću se u različitim inkarnacijama.

Srodna duša i danas ostaje enigma. I baš zato što vrlo često nepogrešivo prepoznajemo svoju „srodnu dušu“ i što nas oblije onaj prelepi osećaj ljubavi, blaženstva i toplote, i što smo za nju spremni „sve učiniti“, srodna duša na nas ima takav uticaj i takvu moć.

Srodne duse

Srodne duse