sve je u nama i na nama

Ukalupljenost u odredjene misaone okvire, navike, uverenja, daju nam osecaj sigurnosti i udobnosti…i dok nam taj osećaj neko ne poljulja, naše poimanje sveta je jednako posmatranju nekog predmeta gde perspektiva opazanja odredjuje ono što ćemo videti, a ša će našim očima ostati skriveno. Radi se, zapravo, o tome da nas je munjeviti tehnički napredak koji je čovečanstvu doneo blagostanje, u zadnjih sto pedeset godina, više nego ikad udaljio od istinitog smisla života i prodibio otudjenost od Boga, sebe, prirode, svemira.

Smisao života je, nedvosmisleno, samoispunjavanje. Samoispunjenje ne smemo ogtaničiti svojim JA sa kojim se poistovećujemo i zatim vidimo svet kroz prizmu svojih uverenja koja su ograničena onako kako je ograničen naš ugao posmatranja dok opažamo neki predmet.

Samoispunjavanje je razumevanje više nivoa celine i služenje celini – Bogu, prirodi, čovečanstvu. To je, na kraju krajeva, i suština učenja svih religija koje kaažu da je najlakši na čin da sretneš Boga taj da kroz svoja dela postaneš što sličniji!

Psihički pritisak koga stvara bitka za preživljavanjem, uslovljen društvenim uređenjem i zahtevima tržišta, podstakli su niz psihosomatskih oboljenja, a zapadna medicina, nažalost, uglavnom poistovećuje zdravlje čoveka sa njegovom fiziologijom i tretira prvenstveno spoljne uzroke za nastanak bolesti.

Bolesnicima prepisuju “tone” različitih lekova, a pri tome zaboravlja važnost ličnog pristupa bolesniku, kao i na energetsku pozadinu psihosomatskih bolesti.

S obzirom da je zapadna medicina sve nemoćnija u lečenju, to je prouzrokovalo nagli razvoj alternativnih tehnika lečenja, pa su zapadni svet preplavili razni iscelitelji… Pa iako su oni polazili od toga da čovek nema samo fizičko telo, već i emocionalno, mentalno, eteričko…naišli su na pregršt problema i prouzrokovali otpor medicine prema takvim oblicima isceljenja. Problemi leže u motivima takvih iscelitelja: laka zarada, nekritičnost vlastitog rada, “naduvavanje” svog vlastitog ega…

Da bismo se pravilno lečili, moramo uzeti u obzir i duh i telo.. pa ni iselitelji mogu bez zvanične medicine, ni medicina dalje može bez ovog drugačijeg pristupa lečenju. Tajna ozdravljenja se ne nalazi u lečenju samo tela ili samo duha. Naše je biće daleko složenije. To je sve očiglednije.

Potražite uzroke bolesti, neraspoloženja, zakočenosti u bilo kojoj oblasti vašeg života, gubika smisla, loših partnerskih dnosa, odnosa sa decom… u Vama samima. Odgovor je u nama ! To je jedini način da postanemo zaista zdravi i postanemo sukreatori vlastitog života!