Nema oblasti u našem životu o kojoj mi nemamo izražene stavove i pretpostavke. Mnogi od njih nastaju u detinjstvu a čuvamo ih celog života.
Retko kada sumnjamo u ova uverenja, jer su to obrasci po kojim funkcionišemo svakodnevno i koje ne dovodimo u sumnju.

To je naš autopilot. Oslanjamo se na njega da nas vodi kroz život.

Kad ih jednom prihvatimo, retko sumnjamo u već kreiran svet.

Ako mislimo da je teško zaraditi novac, to je zbog toga što je zaista tako. Ako se osećamo nedovoljno dobrim, to je zbog toga što je zaista tako.

Ako u našoj stvarnosti ne postoje otvorene mogućnosti u različitim oblastima, onda smo uvereni da se one retko nalaze…

Spremni smo da dovedemo u sumnju i kritički da razmotrimo praktično svaki aspekt svog života i nas samih, ali poslednja stvar koju bismo hteli da osporavamo, to su naša uverenja.

Ako pažljivo analizirate svoje probleme možete primetiti da mnogi od njih proizilaze iz nepravilnih ili ograničenih pogleda.

Stoga, ako imate teškoće u medjuljudskim odnosima analizirajte uverenja o odnosima. Analizirajte sva svoja uverenja u vezi zdravlja. Po analogiji, ako imate problema sa zdravljem osmislite nova uverenja o zdravlju suprotna od onih koja već imate.

Ako imate finansijske teškoće, nije naodmet obratiti pažnju i na svoje stavove o novcu.

Jedan od mojih klijenata , u Well Being Akademiji došao je sa problemom u vezi novca. On mi se poverio da teško zarađuje novac. Uvek je imao koliko treba i ništa više od toga. Rekao mi je: “Nikad neću imati dovoljno novca nemoguće je da uspem”.

Ova dva uverenja: “Nikad neću imati dovoljno novca” i “Nemoguće je da uspem”, duboko su ukorenjena u podsvesti i neprestano su radila, formirajući njegovu stvarnost.

Znala sam da to nisu jedini negativni stavovi koji se tiču novca jer, kao što mi je bilo poznato iz iskustva, najčešće ograničavajući stavovi ovakve vrste vuku za sobom čitav niz drugih sličnih njima.

Zamolila sam ga da mi napiše sve svoje stavove o novcu i uspehu.

Napisao je stavove koji su možda i vama poznati: “Nema nnogo mogućnosti za sticanje novca”, Teško je zaraditi novac”, “Svi uspešni ljudi su sebični, a ja ne bih hteo da budem takav” i “Da bih uspeo moraću da se lišim
mnogih stvari”.

Ništa nije čudno što ovaj čovek nije mogao napredovati u finansijskom pogledu. Pa on se borio sa čitavom vojskom snažnih “ubica” volje i želje za napredovanjem i izobiljem!

Osim ovih uverenja koja možemo sami otkriti, mnogo opasnija se nalaze u podsvesti, tako dobro sakrivena da poseduju veliku moć!

Treba paziti na sadržaj podsvesti. Ako su se u njoj nastanili nemir, negativnost ili ograničavajuće sugestije, ona će smatrati da su to istine i radiće danju i noću u skladu sa njima, privlačeći u vaš život odgovarajuće okolnosti.

Ako verujete u siromaštvo, neuspeh će sve svoje snage upotrebiti, koristiće na hiljade načina da ova uverenja prikaže u stvarnosti.

Ono što živi u vašoj podsvesti, živeće u vašoj stvarnosti.

Otklanjanjem ovih uverenja i usvajanjem novih menjate stvarnost iz one koju ne želite u onu koju svim srcem želite.

Ako imate nemir, koga ne možete da se oslobodite, to je zato što on je u podsvesti.

Za više informacija o tome kako vam mi možemo pomoći, pišite nam u inbox.

Vaša WBA ❤#karma #wellbeingacademy #terapeut