Dajte mi 5 minuta vašeg vremena i naučiću vas kako da se odmah osećate dobro, bez obzira da li ste se do tada osećali loše, van fokusa, van balansa, ljuti, tužni, napeti ili negativni.

Vežba je vrlo praktična, može se primeniti u bilo kojoj situaciji, pa čak i dok razgovarate sa nekom drugom osobom. Može se primeniti čak i na poslu, u gradskom prevozu, dok se vozite kolima ili dok hodate.

U početku je bolje vežbati u tišini, zatvorenih očiju. Kad se uvežba fokus, onda može da se vežba otvorenih očiju kako bi se moglo primenjivati u bilo kojoj situaciji.

Usmerite pažnju na središte vaših grudi, na središte vašeg srca. Pokušajte pronaći tačku koja se nalazi tačno na sredini. Ako imate problema s fokusom, možda će vam se događati da vam fokus pomalo beži s centra srca levo-desno i da vam je teško da ga tu održite. Lagano ga vratite u sredinu. Fokus treba biti opušten, ne treba se fokusirati kao da „bušite“ nešto, nego kao da tu tačku posmatrate sa strane očima ili kao da držite prst na toj tački.

Ako vam fokusiranje u početku predstavlja problem, proširite fokus tako da prostor unutar grudi na koji se usmeravate bude veličine teniske loptice. Ne zamišljajte loptu, ni bilo koji drugi oblik, samo osetite taj prostor unutar grudi. Pokušajte ne razmišljati ni o čemu drugom. Opustite vilicu. Potpuno opustite telo.

Dišite lagano. Dok ste fokusirani na centar grudi, postanite svesni ravnomernog disanja koje vam podiže i spušta grudi. Dišite tako par minuta, sve dok vam se disanje ne ustali. Budite svesni svakog udaha i izdaha.

Sada zamislite da je vaš grudni koš kao jedan balon ili kao mehur od sapunice. Zamislite da vazduh udišete kroz teme na vrhu glave i da se sa svakim udahom taj balon puni vazduhom, koji predstavlja čistu, svemirsku energiju. Sa svakim udahom ubacujte vazduh u balon, a sa svakim izdahom širite taj balon i vazduh u njemu prvo prema prstima na nozi, pa onda lagano punite vazduhom svoje potkolenice, pa zatim butine, karlicu, abdomen (donji stomak), gornji stomak, grudni koš, ruke, glavu… Sa svakim udahom vazduh u vama postaje sve gušći, sve sjajniji, vi imate sve više energije i prosto zračite zlatnom ili bleštavo-belom svetlošću. Sa svakim udahom „gurajte“ vazduh prema svim delovima tela, neka postane još gušći, punite se pozitivnom energijom i tako pravite prostor za još vazduha.

Polako proširite svoj „balon“ sve do izvan granica vašeg tela. Dok dišete, grudni koš će se sve više širiti, puštajući sve više vazduha. Ne širite grudni koš na silu, neka se on sam prirodno širi kako dišete. Neka vam je fokus stalno na središtu unutar vaših grudi.

Nakon vrlo kratkog vremena, osetićete kako ste se napunili pozitivnom energijom i osetićete kako je napetost u vama, sve što vas mučilo, negativnost, tuga, mržnja ili bilo što drugo što vam je smetalo jednostavno nestalo.

Ovo se događa zato što procesom disanja aktivirate celo telo da otpusti napetost, a takođe aktivirate srčanu čakru koja je centar energije univerzalne ljubavi, a samo takva ljubav može transformisati negativno u pozitivno, pročistiti telo, um i duh i omogućiti proces našeg unutrašnjeg lečenja.

Aktivira se srčana čakra i čiste se blokade u njoj, omogućava se pokretanje postupka zalečenja srca i vraćanje tela i duha u balans.

heart_chakra