Da li vam se već dogodilo da ste se, iako ste završili željenu školu, dobili željeni posao, ostvarili odgovarajuće rezultate zapitali – šta ja ovde radim? Ko sam zapravo ja? Da li je ovo ono što ja zaista želim ili postoji nešto drugo što bih rađe radio i sa čime bih bio srećniji i ispunjeniji? Ili ste prosto u dubini duše osetili da se nikako ne uklapate u sadašnje radno ili životno okruženje? Koja je moja životna misija?

Mi smo se rodili u ljudskom obliku da bismo ispunili svoju životnu misiju. Polje čistog potencijala je u svojoj osnovi božansko, a božansko uzima ljudski oblik da bi ispunilo misiju. Tako stvoreni, svako od nas putem sticanja različitih iskustava ispunjava misiju koju mu je dao Stvoritelj, gradi sliku najviše, savršene kreacije. Svako od nas, bez izuzetka je nezamenjiv deo mozaika i delić ljubavi od koje je satkano sve, a taj mozaik je slika Boga, slika Ljubavi.

U skladu sa tim, svako od nas je jedinstven i svi mi posedujemo jedinstven talenat i način na koji ga izražavamo. Drugim rečima, postoji nešto što znamo bolje od bilo koga drugog na ovome svetu.

Za svaki jedinstveni talent i njegov izraz postoje i jedinstvene potrebe. Kada se potrebe usklade sa izrazom našeg talenta, nastaje život stvaralačkog izobilja. Ukoliko izražavanjem svog jedinstvenog talenta ujedno zadovoljavamo i potrebe drugih ljudi, mi ispunjavamo svoju životnu misiju i stvara se neograničeno bogatstvo i izobilje.
Kako otkriti koji je naš jedinstveni talenat, naša životna misija? Pre svega, svi mi smo se rodili upravo zato da bismo to otkrili. Nekima čitav život prođe, a da u tome ne uspeju. Stoga, koliko god to lagano i očigledno izgledalo, upravo zbog naše zauzetosti svakodnevnim životom i podložnosti raznim strahovima, energetskim blokadama, često nismo u stanju videti u čemu smo najbolji, zašto smo došli na ovaj svet i šta od sebe možemo dati drugima.

Nađite negde mirno mesto, gde vas niko neće ometati, uzmite olovku u ruke i zapišite šta biste radili da imate sav novac i sve vreme ovoga sveta? Budite iskreni prema sebi, budite slobodni i neopterećeni, nemojte razmišljati o preprekama, samo napišite šta biste radili da imate sve i da o ni o čemu ne morate brinuti.
Ako biste još uvek radili ono što sada radite, tada ste u ispunjenju životne svrhe, jer osećate strast prema onom što radite – izražavate svoj jedinstveni talenat.

Ako sada radite ono što je daleko od vaše životne misije, tada ispred sebe postavite niz malih ciljeva koji će vas dovesti do ispunjenja vaše životne misije.. Nemojte odmah ispred sebe staviti velike i zastrašujuće ciljeve, jer ćete odustati od njihove realizacije, ili će vam ostvarenje tog cilja biti neka daleka nedokučiva tvrđava, do koje svesno nikada nećete stići, a kamoli je osvojiti. Krenite malim koracima i budite istrajni. Jedino ograničenje na našem putu ostvarenja životne misije je naša sposobnost da tačno odredimo šta želimo. Ako vam u tome zatreba pomoć, obratite se terapeutu ili osobi koja će biti vaše ogledalo i koja će vas pitanjima voditi prema svim odgovorima koji su u vama, ali ih vi trenutno niste u stanju sami videti.

Otkrivanjem vašeg jedinstvenog talenta dosegnućete osećaj duboke unutrašnje sreće i radosti. Međutim, da biste dostigli potpuno ispunjenje, potrebno je da taj vaš jedinstveni talent stavite u funkciju i da njime služite čovečanstvu, da ostvarite svoju životnu misiju i da živite u harmoniji sa svojim unutrašnjim JA. Drugim rečima, ako imate božanski glas, pevajte ljudima. Ako divno pišete, pišite. Ako čarobno kuvate, omogućite mnogima da probaju vaše specijalitete. Ako divno čistite i u tome uživate, zašto ne biste i to ponudili drugima?! Nema „pogrešnog“ ili manje vrednog talenta, svaki je božanski i jedinstven, a spoznaju da je zaista božanski ćete imati samo kada omogućite drugima da uživaju u njemu.

U narednih 7 dana uradite sledeće:

• Obratite pažnju na glas ili duh unutar vas koji pokreće vaše telo i um kroz svakodnevne poslove, svakodnevnu rutinu ili pak tišinu i meditaciju
• Sastavite listu svojih jedinstvenih talenata
• Svakodnevno se pitajte kako bi vaš talenat mogli iskoristiti da zadovoljite potrebe drugih

Svi koji osećaju da im je potrebna pomoć prilikom vlastite introspekcije, prilikom određivanja vaše životne misije, ili prosto da bi se lakše povezali sa samim sobom, mogu nas slobodno kontaktirati za sesije karmičke dijagnostike ili coaching na mail pitanja@wellbeingacademy.rs/. Družeći se ciljano tokom nekoliko meseci, aktivno ćete učestvovati u samospoznaji, iznalaženju i ispoljavanju vaših božanskih jedinstvenih talenata, te kreirati svoj život onakvim zbog kakvog ste i rođeni, punog unutrašnjeg zadovoljstva, ispunjenja, mira, radosti i ljubavi.

Jedini istinski osećaj sigurnosti i spokojstva u životu proizilazi iz spoznaje da se svakog dana na neki način usavršavamo. Svaki obrazac ponašanja, razmišljanja ili osećaja koji se neprestano ponavlja postane navika. Stoga kreirajte naviku da brzo i efikasno rešavate prvo velike, pa onda i male probleme u svom životu, jer je savladavanje problema iskušenje koje oblikuje naš karakter.

Vaša Akademija <3

 

Thai-Dome-Home-by-Steve-Areen-05