Pre 5 godina, znači ne tako davno, preselila sam se u metropolu, u Beograd. Bilo je divno i samo misliti o tome! Zamišljala sam sebe kako prolazim i divim se svakom ćošku, beogradskom Suncu i predivnoj beogradskoj kosmopolitskoj energiji.

Biće uzbudljivo, mislila sam, dok sam se pakovala i grlila porodicu i prijatelje… a u glavi već ostvarivala san po san…

Konačno, sa koferom u ruci, otvarala sam vrata finog stana u kom je trebalo da punim baterije za dane koje su preda mnom. Iako se nije to očekivalo od mene, u tim trenucima osećala sam da mogu sve!

Osećala sam da su sve sumnje i nesigurnost nestali samo tim jednim korakom u novi stan! 🙂 Znala sam da me čeka borba, prilagodjavanje, usamljene noći i nemogući izazovi.

Ipak duboko u sebi, znala sam da ja to mogu. Da je samo potrebno da ja budem ja! Kako prosto? 🙂 Slušala sam srce koje je tako lupalo samo da mi javi da je sve ok. Da imam sve što mi je potrebno da osvojim svaku osobu, priliku ili grad, jer sam se usudila.

Htelo je da mi kaže da sam već pokazala da su moji snovi već ostvareni. Jer…napravila sam prvi korak! Usudila sam se da napravim najveću promenu, a sada je sve lakše. Prva odluka, naizgled ne tako velika, pokazala mi je da mogu, da sam spremna i da sam dovoljna.

DOVOLJNO SAM DOBRA da ostvarujem velike snove. I znate šta, posle ovoga počela sam obožavam onoga čega se mnogi užasavaju – da donosim odluke i donosim sebi nove prilike, nove ljude i nova iskustva! Niko to neće učiniti umesto mene zar ne?

I znate još šta, ja sam ja, potpuno i kompletno! I znate još šta? Srećna sam, jer me prihvataju i vole upravo ljudi koje ja prihvatam i volim, a ni ostali baš nisu imuni 🙂 Zato vas ohrabrujem, budite ono što jeste. Uhvatite svoje unutrašnje biće i slušajte ga. Verujte mi, mnogo toga ima da vam kaže.

Ako niste svoji i ako samim tim ste nezadovoljni, a to je uvek tako, nećete privući zadovoljstvo u svoj život i uvek ćete misliti da ste “prokleti” i da nemate sreće ni na jednom polju.

A to će se i obistiniti, jer ste takvim stavom zaista ukleli sebe.

Da li ste i vi svoji bez obzira na to ko vas gleda i ocenjuje, osudjuje ili voli? 🙂❤